hands.jpg
ECHT

Het Europese vervolg op onze Nationale certificering heet ECHT. Op de pagina 'ECHT' vindt u hierover meer informatie.

ECHT Flyer Feb 2013.jpg

ECHT Flyer

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de stand van certificeringszaken in de landen die certificering van handtherapeuten kennen: Duitsland, Griekenland, Nederland, UK en Zwitserland.

Op deze pagina vindt u informatie over de European Certified Handherapist (ECHT): het Europees Certficaat Handherapeut. Deze certificering valt onder auspiciƫn van de EFSHT: de European Federation of Societies for Handtherapy.


P5270018_2.JPG

Tijdens het Europese congres van handtherapeuten (EFSHT) en handchirurgen (FESSH) in Oslo is MELANIE EISSENS, NGHT(bestuurs-)lid en betrokken bij certificering als eerste Europeaan ECHT (European Certified HandTherapist) gecertificeerd. Als NGHT feliciteren we haar van harte en zijn we natuurlijk erg trots op de erkenning van de inspanningen die het NGHT heeft geleverd in dit proces.

P5270017_2.JPG

De commissie CPK van het NGHT heeft het Engelstalige funtieprofiel gemaakt in 2005. Dit profiel is door de EFSHT als basis voor Europese certificering aangenomen dat gaat leiden tot de ECHT (European Certified Handtherapist) 
lees verder »

De Education Committee van de EFSHT (EC) heeft drie documenten ontwikkeld die de basis vormen voor de aanvraag van het toekomstige Europese Certificaat Hand Therapeut (ECHT). Dit zijn:
1. Het EFSHT 'Hand Therapist Profile'
2. Het ECHT Curriculum
3. Het ECHT 'Portfolio Handbook'

lees verder »