hands.jpg
Nieuwsarchief
17.02.2016 Promotie HandART

Een Promotie op het gebied van de Handtherapie!

Tijdens haar werk als ergotherapeut/handtherapeut en onderzoeker, verbonden aan het Radboudumc, ontdekte Lucelle van de Ven-Stevens dat er geen standaard handfunctieanalyse was voor mensen met een handletsel of handaandoening. In gesprekken met collega's op (inter-)nationale congressen, werd haar duidelijk dat hier wel degelijk een grote behoefte aan is.

Een belangrijke eerste stap hierbij is het bereiken van Europese multidisciplinaire consensus over welke meetinstrumenten gebruikt worden om de functies (stoornissen) en activiteiten (beperkingen) in kaart te brengen. Dit werd het doel van het project dat uiteindelijk resulteerde in het proefschrift 'Clinimetrics in Hand Therapy: Hand Assessment Recommendations for Therapy (HandART)'.

Je kunt via de website (Locatie: "Over NVHT" -> "Onderzoeken") de PDF-versie of een flipbook (via link http://goo.gl/fhJxmN ) inzien en/of downloaden.

De verdediging van het proefschrift vindt plaats op donderdag 24 maart om 14:30 uur in de aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2 te Nijmegen.

Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen maar de verdediging wel bij willen wonen, stuur hierover dan een mail naar promotieLucelle@gmail.com met vermelding van je naam, je werkplek en het postadres.